search
menu
person
[ Оновлені теми · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум - HOTLVIV - Forum » Дозвілля » Автомобілі - Авто / Мото » Чи можна в звичайні фари поставити ксенонові лампи? (КСЕНОН)
Чи можна в звичайні фари поставити ксенонові лампи?
Admin (UA) Дата: Понеділок, 25.01.2010, 18:21 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Група: Адміністратори
Повідомлень: 85

Генерал-майор
Група: Администраторы
Повідомлень: 20
Репутація: 0
Статус: Online
Світла головних фар не може бути замало, тому природньо, що власники автомобілів, яким доводиться часто їздити вночі, не раз задумуються над збільшення світловіддачі фар свого авто.
В останні роки (якщо точно, то починаючи з 1992 року) розвиток високих технологій спричинив появу ламп нового типу - так званих "ксенонових". Відрізняються вони від звичайних ламп відсутністю вольфрамової спіралі - джерелом світла в них є дуга, яка горить між електродами в середовищі інертного газу. Саме через це і колір у них такий, як і в дуги електрозварки - ніби трошки голубуватий.
І хоч потужність ксенонових ламп всього 35 Вт, світловіддача у них значно вища, ніж у галогенових, спіральних - раза в два.
Звісно, є своє але. В даному випадку це ціна - нормальна ксенонова оптика коштуватиме не менше 1000 доларів.
Та і не на всі моделі автомобілів вона випускається. Ну та "дикий" ринок - це таки ринок. Одразу відреагували корейці, випустивши ксенонові лампи з цоколем H4 та H7, які теоретично можна використовувати в звичайних фарах. Ну і свої ж блоки запалювання (бо напруга запалювання ксенонової лампи сотні вольт, напруга робоча в околі 80-ти). І весь цей комплект коштуватиме від ...? у.о за комплект ближнього світла і від ...? у.о за біксенонові лампи (ближнє/дальнє).
Правда, солідні фірми таких ламп не випускають, а лише корейці. Справа в тому, що звичайні фари не пристосовані для використання в них ксенонових ламп. Звісно, деяке покращення буде, але воно не відповідатиме матеріальним затратам.
Тому або ставити справжні ксенонові фари, або відмовитись взагалі від ксенонової оптики, а використовувати галогенки з підвищеною світловіддачею...
 
Форум - HOTLVIV - Forum » Дозвілля » Автомобілі - Авто / Мото » Чи можна в звичайні фари поставити ксенонові лампи? (КСЕНОН)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:



Copyright HOTLVIV  © 2024
 
HOTLVIV - Безкоштовно - ігри, фильми, музика, спілкування, чат, форуми і тд...
Всі права на матеріали, які розміщені на сайті охороняються відповідно до законодавства України, в тому числі, і авторським правом. При будь-якому використанні матеріалів сайту, посилання (hyperlink) на www.hotlviv.at.ua обов'язкове !