search
menu
person
[ Оновлені теми · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум - HOTLVIV - Forum » Дозвілля » Автомобілі - Авто / Мото » Чи можна "давати прикурити"?
Чи можна "давати прикурити"?
Admin (UA) Дата: Понеділок, 25.01.2010, 18:13 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Група: Адміністратори
Повідомлень: 85

Чи можна "давати прикурити"?
Не можна, а треба - допомогти в біді святе діло. Але спершу, для тих, хто не знає, що означає цей термін на жаргоні автовласників. А означає він процес, з допомогою якого здійснюється заведення двигуна автомобіля, в якого сів акумулятор (АКБ). З допомогою нетонких проводів з`єднуються одноіменні клеми АКБ автомобіля, в якого акумулятор сів з АКБ автомобіля "донора" і двигун заводиться.
Перше. Без проблем ви можете давати прикурити, якщо у вас автомобіль з карб`юраторним двигуном. Комп`ютера нема, тому нічого не згорить
Але перш ніж розпочнете, перевірте, чому саме сіла АКБ в того, кому збираєтесь допомогати. Можливо, у нього сталось замикання проводки на масу і ви, добра душа, так ще й собі електроніку запорете.
Якщо ж усе з проводкою бідолахи в порядку - вперед. Можна свій двигун запустити і додати обертів.
Друге. Якщо у вас інжекторний двигун, теж можна. Але зупиніть двигун свого авто, від`єднайте клеми з власної АКБ і тоді можна прикурювати. Якщо цього не зробити, ви ризикуєте попалити мізки вашого двигуна, цебто, його контролер !
 
Форум - HOTLVIV - Forum » Дозвілля » Автомобілі - Авто / Мото » Чи можна "давати прикурити"?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:



Copyright HOTLVIV  © 2024
 
HOTLVIV - Безкоштовно - ігри, фильми, музика, спілкування, чат, форуми і тд...
Всі права на матеріали, які розміщені на сайті охороняються відповідно до законодавства України, в тому числі, і авторським правом. При будь-якому використанні матеріалів сайту, посилання (hyperlink) на www.hotlviv.at.ua обов'язкове !