search
menu
person
[ Оновлені теми · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум - HOTLVIV - Forum » Довідка Львова » Львів комерційний » Львівське пиво - Історія
Львівське пиво - Історія
Alex-Kuchma (UA) Дата: П`ятниця, 29.01.2010, 23:41 | Повідомлення # 1
Майор
Група: Перевірені
Повідомлень: 93

У Львові пивоваріння почало розвиватися на початку ХV століття, коли створювалися і міцніли різноманітні ремісницькі цехи. Тоді виник і цех броварів.
1425 роком датовано перший статут цеху броварів, який зберігся до наших часів. Розвиток пивоваріння був стрімким і бурхливим. Поява необмеженої кількості броварень завдавала клопотів як міській владі, так і королівським намісникам. Тому в 1533 році король видав указ, що регламентував пивоварництво у місті.

Важливу роль у розвитку та вдосконаленні пивоваріння відігравали середньовічні монастирі. Монахи інколи ставали як ремісниками, так і глибокими знавцями броварства, маючи можливість в тиші монастирських келій досліджувати старовинні рукописи, вибирати з них найкращі рецепти та методи пивоваріння.

У другій половині ХVII століття граф Станіслав Потоцький надає монахам єзуїтам, право побудувати у Краківському передмісті Львова, на колишній землі Белзеччина, броварню, "щоб пиво варити своє і добре".

В 1715 році на Клепарові постало перше промислове броварне підприємство. Пиво насправді варили добре. Для нього брали чудову воду з місцевих артезіанських свердловин, якісний хміль та солод з ячменю найвищого ґатунку, і технологія виробництва була для тих часів досконалою. Пиво давніх львівських броварів швидко стало улюбленим напоєм не тільки на львівських теренах, воно набуло популярності у всій Європі.

Невдовзі броварня перетворилася в одного з найпотужніших виробників пива Австро-Угорської імперії. Бувало, що пиво перевозили на величезні відстані, але й після далекої мандрівки воно зберігало свій смак. На ті часи це було дивиною. Бо єдиною запорукою збереження пива була його висока якість. Тому навіть коли Орден єзуїтів було позбавлено їхніх привілеїв та маєтностей, їхні права на пивоваріння у Львові перебрали спершу приватні власники, а трохи згодом - Львівська акціонерна спілка броварів. Кращі традиції пивоваріння зберігалися та помножувалися. Шанувальники у Європі знали пиво Bawar, Porter Іmperial, Exportowе за його високими смаковими якостями і за фірмовими скляними пляшками.

Зі встановленням у Львові радянської влади в історії пивоварні почався новий етап. Радянські господарники взяли броварню під особливий контроль. Це було найкраще пиво у Радянському Союзі. Його майже щодня відправляли до столу кремлівських чиновників. "Львівським" та "Жигулівським" (львівського розливу) частували пасажирів міжнародних морських рейсів та авіалайнерів. Продукція львівських пивоварів була взірцем найвищої якості.

Додано (29.01.2010, 23:41)
---------------------------------------------
І навіть коли Союз розвалився, і більшість відомих підприємств зазнали краху, ВАТ "Колос" встояв, хоча у підприємства було багато проблем. Давалися взнаки зношення обладнання, нестабільне постачання сировини, інші негаразди.

Саме у той час завдяки активності керівництва у пошуках потенційного інвестора діловим партнером підприємства стала скандинавська компанія Baltic Beverages Hоlding AB, капітали якої вже залучали до своєї діяльності ряд підприємств пиво-безалкогольної галузі в Росії та ВАТ ПБК "Славутич" в Україні. У серпні 1999 року було підписано угоду між ВВН і ВАТ "Львівська пивоварня". Від початку співпраці у "Львівську пивоварню" вкладено інвестицій понад 50 млн. євро. Завдяки значним інвестиціям підприємство модернізувалося, на ньому змонтовано найновітніше обладнання, покращилися умови праці, вдосконалилась цінова політика, підвищилась кваліфікація працівників.

На сьогодні «Львівська пивоварня» – сучасне підприємство із новітніми технологіями виробництва, входить в сімку найпотужніших підприємств пивного ринку України і є безперечним лідером у Західному регіоні. З 1999 року вартість основних фондів виросла в 10 разів, виробництво на підприємстві зросло в 9,5 разів, середня заробітна плата – в 10 разів збільшилася, оплата податків державі – в 50 разів. Продуктивність праці збільшилася в 45 разів.
Із розвитком потужності підприємства, відбулося покращення і якості продукції, про що свідчать ріст долі ринку пива "Львівське", збільшення потужностей виробництва Львівської пивоварні та велика кількість нагород на вітчизняних та міжнародних дегустаційних конкурсах.

Львівська пивоварня займає активну позицію у соціальному житті міста і регіону. І це неодноразово було відзначено нагородами для підприємства. Одними з найцінніших з них є: нагорода за внесок у розвиток Львова - "Обличчя міста", "Інвестор року", "Кращий роботодавець року".

Великою популярністю користуються маркетингові заходи компанії. Щороку сотні тисяч прихильників пива "Львівське" приходять на "День незалежності з ТМ "Львівське", Фестиваль пива у Львові, "На Різдво до "Львівського".

"Львівські пивовари досягли сьогоднішніх успіхів завдяки новітнім технологіям та використанню сучасних методів управління, - говорить генеральний директор "Славутич", Carlsberg Group Україна Петро Чернишов. Ми відчуваємо відповідальність перед суспільством за продукт, який виготовляємо, за цінності, які сповідуємо, і за роль, яку відіграє підприємство на державному рівні.

За матеріалами www.lvivske.com/index.php/history_uk.html
Прикріплення: 4352657.jpg (12.8 Kb)


Повідомлення відредагував Alex-Kuchma - П`ятниця, 29.01.2010, 23:39
 
Admin (UA) Дата: П`ятниця, 29.01.2010, 23:50 | Повідомлення # 2
Генерал-майор
Група: Адміністратори
Повідомлень: 85

ВАТ „Львівська Пивоварня“
Україна, 79007
Львів, вул. Клепарівська,18
тел.: +38 (032) 294-80-02
+38 (032) 294-80-03
факс +38 (032) 294-80-07
e-mail: beer@lvivske.com

Прикріплення: 7124900.jpg (134.2 Kb)
 
Форум - HOTLVIV - Forum » Довідка Львова » Львів комерційний » Львівське пиво - Історія
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:



Copyright HOTLVIV  © 2024
 
HOTLVIV - Безкоштовно - ігри, фильми, музика, спілкування, чат, форуми і тд...
Всі права на матеріали, які розміщені на сайті охороняються відповідно до законодавства України, в тому числі, і авторським правом. При будь-якому використанні матеріалів сайту, посилання (hyperlink) на www.hotlviv.at.ua обов'язкове !