search
menu
person
[ Оновлені теми · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум - HOTLVIV - Forum » Довідка Львова » Легенди, міфи, розповіді про Львів » Легенди Львівських Двориків ...
Легенди Львівських Двориків ...
-PAN- (UA) Дата: Вівторок, 02.02.2010, 01:06 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Перевірені
Повідомлень: 17

Архітектори — відомі й не дуже — вірою і правдою відслужили поколінням своїх коронованих, НІ * видатних і пересічних замовників. Відтоді старовинними міськими вулицями спливли століття, а сучасність заселила його урбаністичні декорації своїми персонажами та реаліями. Але за фасадами свіжопомальованих архітектурних лаштунків, у мурашиному нагромадженні старовинних двориків іще сьогодні можна відчути смак і шарм часів, вловити присутність людей, які колись тут ступали, дихали, мріяли, торкалися стін і один одного, тобто — жили...

Як у кожному порядному середньовічному місті, в старому Львові кам'яниці так щільно туляться одна до одної, що квартал виглядає суцільним. Тільки з вежі ратуші відкривається повна структура цього міського вулика, розграфленого шахівницею вулиць, згідно із Магдебурзьким правом. Оглядаючи місто з висоти пташиного польоту, можна нарешті усвідомити, скільки на кожну скупо відпущену ще у середньовіччі земельну ділянку-чарунку кожне наступне покоління мешканців примудрилося втиснути нових і нових споруд. Міських мурів, які спричинили цю вавілонську тисняву, вже півтора століття як немає, але весь Гордіїв вузол міського нутра залишився нам у спадок з усім своїм історико-архітектурним намулом, з усіма сумними й веселими історіями.

 
Форум - HOTLVIV - Forum » Довідка Львова » Легенди, міфи, розповіді про Львів » Легенди Львівських Двориків ...
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:



Copyright HOTLVIV  © 2024
 
HOTLVIV - Безкоштовно - ігри, фильми, музика, спілкування, чат, форуми і тд...
Всі права на матеріали, які розміщені на сайті охороняються відповідно до законодавства України, в тому числі, і авторським правом. При будь-якому використанні матеріалів сайту, посилання (hyperlink) на www.hotlviv.at.ua обов'язкове !